1) In which state are the Harishchandra Hills spread ?
Answer : Maharashtra
2) In which state are the Ajanta Caves spread ?
Answers : Maharashtra
3) In which state are the Falani Hills spread ?
Answer: Tamil Nadu
4) In which state is the Vavul Malai peak located ?
Answer: Karnataka
5) Which is the highest peak in the Nilgiri Hills ?
Answer: Dodabetta
6) Which river flows north of the Western Ghats ?
Answer: Tapti River
7) In which mountains is the Dilwara Temple located ?
Answer: Aravalli Mountains
8) In which state is the Anaimudi peak located ?
Answer: Kerala
9) Which is the highest peak in the Aravalli Mountains?
Answer: Gurushikar
10) Which is the highest peak in the Annamalai Hills ?
Answer: Anaimudi
11) Which is the highest peak in the Satpura ranges?
Answer: Dhoopgarh
12) Which are the mountain ranges that extend between the Narmala and Tapti rivers ?
Answer: Satpura ranges
13) In which hills is the Kodaikanal summer resort located ?
Answer: Falani hills
14) Which river flows between the Vindhya mountains and the Satpura mountains ?
Answer: Narmada
15) Which river flows between the Satpura and Ajanta mountains ?
Answer: Tapti
16) Which state is called the Roof of South ?
Answer: Karnataka
17) Which are the mountain ranges that divide India into northern and southern parts?
Answer: Vindhya and Satpura mountains
18) Which region is called the Queen of Hill Stations ?
Answer: Ooty
19) Where do the Western Ghats and Eastern Ghats meet ?
Answer: Nilgiris
20) In which state is the Mykal mountain range located?
Answer: Chhattisgarh
21) In which state are the Shavarai Mountains spread?
Answer: Tamil Nadu
22) In which mountain ranges are the Thalghat, Borghat, and Palghat ranges spread ?
Answer: Western Ghats
23) What are the oldest wrinkled mountains called ?
Answer: Aravalli Mountains
24) In which mountain range is the Gauri Shankar Peak located ?
Answer: Himalayas
25) On which river is the highest ‘Jog’ waterfall in India located ?
Answer: Sharavati River
26) What is the sea coast of Kerala called ?
Answer: Malabar Coast
27) What is the coastal plain of Maharashtra called ?
Answer: Konkan Plain
28) In which state are the Cardamom Hills spread ?
Answer: Kerala
29) What is the important soil found in the Deccan Plateau ?
Answer: Black clays
30) Which element is present in red clays that makes them red in color ?
Answer: Iron oxide